Translate

vrijdag 3 augustus 2018

Echt Eten: Supersimpele Boekweit Chapati (Glutenvrij, melkvrij, vegan, suikervrij)

Het is zo ongelooflijk geweldig om me béter te voelen. Wat onwijs fijn is het om weer te kunnen functioneren. Ik ben nog altijd niet 100%, maar ik kies ervoor om te kijken naar wat ik allemaal weer wél kan in plaats van naar wat ik nog niet kan.
En één van de dingen die ik weer kan is wat normaler eten!! In de ¨zieke¨ maanden kon ik alleen maar wat rijst, wat vlees, wat fruit en wat rijstmelk eten/drinken. Dus stel je voor wat voor wereld er nu open gaat!
Zo stond er net als ontbijt brunch dit op het menu:



 Het is een boekweitchapati uit de oven met sla, zelfgemaakte uiensaus, (vega) mayo en gerookte kip.
(De kip roken we meestal zelf maar wegens 1000 graden buiten is ´ie nu gekocht)

En die chapati is overheerlijk dus bij deze deel ik het recept! Deze chapati is VRIJ van een hele hoop dingen: gluten, melk, suiker, dierlijke dingen (ja dat ik er dan zelf kip op stop is even een ander verhaal ;)), maar ook gewoon alle troep die er vaak in eten zit dat je in de supermarkt koopt.
Laat je niet afschrikken, het is echt heel eenvoudig. In twee minuutjes ben je klaar.

Ingrediënten:


  • Boekweitmeel, 100 gram (bij mij is 120 gram 2 porties trouwens, dus je kunt meer of minder doen)
  • Olijfolie, eetlepel
  • Zout, 1 gram (naar smaak. Ik ben niet zo bang voor zout. Wel GOED zout natuurlijk, uit de zee, met mineralen!)
  • Eventueel sesamzaadjes of maanzaadjes of lijnzaadjes... leef je uit!
Vervolgens komt er een Hele Moeilijke Stap. Je mikt meel, olie en zout bij elkaar in een kom en mengt het! Ja, ik weet het, ik vraag een hoop!
Je mengt het met water tot je een soort pannenkoekbeslag hebt. 

Dan spreid je het uit op bakpapier (bij de Ekoplaza heb je grote rollen heel goed bakpapier wat helemaal niet duurder uitkomt) en je gooit er je eventuele zaadjes overheen. Ik vind het lekker om er nog een beetje olijfolie overheen te druppelen en een beetje peper op te malen. Maar dat hoeft niet (en iets anders kan ook, leef je nogmaals uit)

Het moet in de oven op een graad of 180 (maar ook dat komt niet nauw) tot het goudbruin is. Ik schat een minuut of 10 maar dat is zo verschillend per oven, let er maar gewoon een beetje op.

Ik heb deze belegd met sla, ui, kip enzo. Maar je kunt er alles op eten wat je wilt. Avocado. Hummus. Lekker tomaatje erbij. Kaas natuurlijk een optie (voor hen die ertegen kunnen). 

Boekweit is ook nog eens hartstikke gezond. Het is trouwens enigszins prijzig in de Ekoplaza /Odin maar wij bestellen het in balen online, dan is het heel goed te doen. Duur is sowieso relatief want zelfs al betaalde ik wel €4 in de Odin, voor 16 porties is dat ook weer geen drama :)

Eet smakelijk! 



1 opmerking:

  1. Top wijffie, En eet smakelijk natuurlijk, dat mag zeker na al die weken, en wat aardig dat je het recept met alle mensen deelt zodat ze mee kunnen genieten
    💞

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je een bericht achterlaat :)