Translate

woensdag 22 augustus 2018

Duurzaam leven: de Buyere koekenpannen

Het is alweer jaaaaaren geleden dat we zochten naar een duurzame pan, met een klein budget.

Ik wilde echt geen Teflon meer. Teflon is hartstikke giftig, zowel tijdens het verhitten als tijdens het produceren. De allergiftigste stoffen mogen er nu niet meer in zitten, maar de rest zit er nog wel in.
Plus dat zo´n pan vrij snel beschadigt. Dus duurzaam is het ook al niet.

Nu zijn er prachtige roestvrijstalen koekenpannen te koop, maar die kosten ook meteen een Godsvermogen. En we hadden geen Godsvermogen in de portemonnee.
Toen kwamen we in de kookwinkel de pannen tegen van de Buyere, en ik kan er niet genoeg positiefs over zeggen.

Deze pannen zijn simpelweg geweldig. Ze zijn van plaatstaal gemaakt, dus ze zijn volledig onverwoestbaar. Ze zijn goeie anti-aanbakpannen (en worden met de tijd steeds beter). Zelfs pannenkoeken bakken we er moeiteloos in. Ze zijn helemaal gifvrij. Je kunt er met alles in prikken. Metalen spatels? Ja hoor. Messen? Kom maar op. 

We hebben er twee: eentje voor mij en eentje voor Ben. In die van Ben mogen dingen als kaas en ei en zo, waar ik niet tegen kan. We hebben ze al een jaar of 10 en ze zijn nog net zo goed. 

Ze zijn wel vrij zwaar, dat is het enige nadeel wat ik kan bedenken. Maar dat vind ik een kleine prijs voor een pan van €30 die een leven lang meegaat :-). En is tegelijk een voordeel omdat de warmte heel gelijkmatig verdeeld wordt en de pan dus supergoed bakt. 

Ik krijg overigens niks voor het schrijven over producten en plaats ook geen affiliate links. Ik schrijf gewoon over dingen waar ik zelf enthousiast van word! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat je een bericht achterlaat :)