Translate

woensdag 19 september 2018

Nazomer 2018

Oooh jongens, wat een heerlijkheid is zo´n nazomer.

Rond deze tijd van het jaar kijk ik eens een keertje extra naar de weerapp. Op dit moment staat er dat het nog drie dagen boven de 20 graden wordt, en dan eronder gaat zakken.
Nou heeft de herfst geweldige charmes! Heerlijk een eind in een oranjerood bos banjeren door de vochtige bladeren, om dan thuis lekkere warme (rijst)chocolademelk te maken en op een schaapje te zitten met kind en boek. Zaterdagavond Strictly come dancing kijken op de BBC met een mok hete muntthee met honing. Mooie herfstbladeren en kastanjes zoeken en bijzondere paddenstoelen bekijken (en daar vanaf blijven ;-)). Prachtige luchten. Lekker de kaarsjes en een wierookje aan en het gezellig hebben in huis. Af en toe nog een lekkere warme dag ertussendoor. Geweldig genieten toch?

Maar dit zomerkind geniet ook gewoon wel heel erg nét nog een beetje meer van temperaturen boven de 20 graden en rustig, kalm, bestendig weer.
Net zoals het in december voelt alsof het eeuwig winter zal blijven, voelt het in mei alsof het eeuwig zomer zal blijven: een eindeloze hoeveelheid goed weer ligt voor je. Maar nu weet je: het is bijna klaar. En dat is het moment waarop ik elke zonnestraal nog even wil meepakken, nog even extra het park in ga met mijn zonnejurkje aan (waar nog géén vestje op hoeft!) en heel hard geniet van de zomer.

Het schoolse ritme is alweer twee weken oud en het voelt alweer gewoon. De zomervakantie lijkt al weer een hele poos terug. Het zonnetje komt in de ochtend al niet meer boven de boom aan de overkant. Overal in de natuur voel je: herfst komt eraan! De ochtenden zijn fris en helder.

We hebben een fantastisch mooie zomer gehad. 

Doei, dan ga ik nu gauw even een eindje lopen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat je een bericht achterlaat :)