Translate

zondag 30 september 2018

Een weekend met een dikke gouden rand

Wat hebben wíj een fijn weekend gehad!! Niet evident dit jaar, waarin Leuke Dingen Doen niet vanzelfsprekend is geweest, dus we hebben echt met volle teugen genoten.

Gisteren gingen we met z´n vieren op de fiets naar het centrum. Ik hou enorm van fietsen en het was er heerlijk weer voor. We parkeerden in Overstad en liepen over de brug naar de markt. We hebben op zich niet zoveel bijzonders gedaan, gewoon rondgelopen in het zonnetje en in wat winkels gekeken.

Alkmaar heeft sinds een jaar een Dille en Kamille. Oh wat is dat een fijne aanvulling op het winkelaanbod! Vroeger gingen we er al graag heen toen de dichtsbijzijnde in Haarlem was. Ik vond er een prachtig vilten pot-achtig ding waar de Lyra potloden echt geweldig leuk in passen! 

Super toch?

Verder gingen we een blokfluit kopen voor mijn moeder in Spanjaard. De klas van Sophie krijgt sinds afgelopen week blokfluitles op de alt, en mijn moeder is meerdere malen uitgenodigd mee te doen.
We kochten een map voor Sophie voor haar nieuwe muziek (hierover later meer!)

Niks bijzonders dus eigenlijk, maar enorm genieten voor ons!

En kijk eens wat ik van mijn moeder kreeg?



Mijn lieve moeder heeft het niet makkelijk. Ze is net weer geopereerd, dit keer aan een ontsteking in haar hand, en ze zijn erachter gekomen dat het helemaal niet goed gaat met haar reuma en haar afweer. Dit betekent dat ze sinds deze week enorm heftige medicijnen moet nemen met hele gemene bijwerkingen. Niet alleen dat: ze zal ze de rest van haar leven moeten nemen.
Onze manier van met dingen omgaan is vooral kijken naar wat er wél kan, en positief zijn. Ongeneeslijk positief, dat zijn we. Dus ik vond het enorm belangrijk dat we na deze rotweek voor haar een écht goed, fijn weekend hadden.

Vandaag was er een Oogst- en pompoenfair op camping de Kolibrie in Warmenhuizen. De laatste openluchtmarkt voor dit jaar denk ik!

Het is een erg leuk opgezette markt, die zich verspreidt over de twee centrale grasvelden. Je loopt dus over het gras langs leuke kraampjes. Er was een kraampje met Bunzlau Castle servies (my favourite!),verschillende kraampjes met wollen producten, allerlei kookproducenten, houten tuinmeubelen.. allerlei artisanale dingen. Het zonnetje deed ook nog gezellig mee en zodra die er was kon de jas nog lekker even uit.

Sophie werd geschminkt als konijn (mét grijze vlekken natuurlijk) en er was verrassend genoeg ook nog echt goeie muziek in de vorm van een Iers-achtige band. We zaten lekker op het grasveld met een blikje appelsap en Ben houdt dus zóveel van zijn dochter dat hij bereid is tot in het openbaar wild dansen:

Kortom: met recht een weekend met een gouden rand!

Ik heb nogal de neiging om zoveel te doen als ik maar enigszins kan gedurende de week. Dit is de andere kant van ongeneeslijk positief zijn ;-)
Eigenlijk is dat helemaal niet handig en ik heb daar deze week nog eens goed over nagedacht. Ik had namelijk een rustigere week, en wat gebeurde er? Ik kon twee dagen in het weekend iets leuks doen met mijn gezin. Misschien doe ik er verstandiger aan doordeweeks toch nog maar even niet teveel hooi op mijn vork te nemen, want als ik niks kan in het weekend, kunnen zij dat ook niet!
Uiteindelijk is mijn gezin het allerbelangrijkste en mag dat altijd de eerste prioriteit zijn.

Dat er nog maar veel van zulke fijne weekenden volgen mogen :-)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat je een bericht achterlaat :)