Translate

maandag 10 september 2018

Gezond en Overheerlijk Snoepen: Frozen Yoghurt IJsjes (vegan) Recept

Jaaa, de zomer is bijna ten einde. De hoogste tijd voor een recept voor IJSJES. Ja toch?
Ik bedoel, laten we dat zomergevoel nog even vasthouden.

We leven hier in een huis met voedselallergieën. Lastig, soms. Maar als je eenmaal handigheid hebt in het zélf maken prima te doen. Sowieso ben ik geen voorstander van het consumeren van zuivel (melk is krachtvoedsel voor kalfjes) en geraffineerde suiker (met natuurlijk heeft dat niet meer veel te maken).
Dus zo eten we ook nog iets lekkers wat volledig schuldgevoelvrij is.

Dit recept is suikervrij en melkvrij (op uiteraard de natuurlijke suikers uit het fruit na, maar fruit moet je sowieso eten!)
Het is weer zo´n recept waar je ENORM veel ingrediënten voor nodig hebt: wel drie!!

Nodig:

  • 1 bakje SoYeah naturel soya yoghurt (of een andere naar keuze). Als je nou wel graag zuivel eet kun je ze natuurlijk net zo goed maken met gewone yoghurt. 
  • Bevroren gemixte bessen (je kunt voordelig zakken bessen kopen in de supermarkt). 
  • Stevia* (of iets anders zoets. Je kunt het weglaten maar mijn kind gaat daarvan steigeren)            
Extra nodig: een blender en ijsvormpjes. Zonder kun je vast oplossingen bedenken (prakken, bakjes) maar mét is wel fijner. 


In de blender mix je de helft van de yoghurt met een paar handenvol bessen en een paar druppels stevia. Door de andere helft van de yoghurt roer je ook wat stevia.

Dan pak je de ijsvormpjes erbij. Ik vind ze echt een goede investering, vooral als je kinderen hebt. IJsjes blijven altijd een hit en je kunt de vormpjes eeuwig hergebruiken. Ik heb de mijne overgenomen via een lokale Facebook-marktplaats.

Doe eerst een lepel van de bessenyoghurt in het vormpje en dan een lepel van de naturelyoghurt. Of andersom. Leef je uit, maak er wat gezelligs van.

Klaar is Kees! Doe de vormpjes in de vriezer en even later heb je dit:




Smullen maar! 


* Ik ben fan van stevia. Ik word niet zo blij van enge chemische stofjes als aspartaam enzo. Mijn lijf ook niet trouwens, vandaar. Stevia is een plantje. Let wel op dat als je stevia koopt dat je écht stevia koopt. Dat is helaas niet meer eenduidig zo. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat je een bericht achterlaat :)