Translate

zondag 26 mei 2024

Het Platbrood Waar Iedereen Het Recept Van Wil (glutenvrij en vegan)

Dit is denk ik mijn populairste recept ever. Supersnel en makkelijk te maken! Al meerdere vriendinnen hebben er hier van gesmuld en iedereen wil direct het recept. Nou, bij deze ;-)


Ingrediënten:

95 gram havermeel*
5 gram boekweitmeel (het kan zonder maar mét bindt hij net wat beter)
10 gram Vioblock vegan boter (of echte boter natuurlijk)
100 ml rijstroom (ik heb altijd die van Provamel)
zout/peper naar smaak
Optioneel: zaadjes.

Methode:

Terwijl de oven voorverwarmt op 200 graden voeg je alles samen en garde't het door elkaar met genoeg water tot het de consistentie van pannenkoekbeslag heeft. Dan voeg je de rijstroom en zout naar smaak toe. Je spreidt het geheel dun uit op een bakplaat op bakpapier. Zelf vind ik het lekker om er vervolgens copieuze hoeveelheden zwarte peper overheen te malen, maar ook kun je er sesamzaadjes, maanzaadjes etc. over verspreiden.
Je smelt de boter in een pannetje en giet die dan egaal over het platbrood. 
Het geheel mag dan ongeveer 15 minuten in de oven tot het brood goudbruin en overheerlijk geworden is en klaar is je heerlijke, gezonde platbrood! 




*Havermeel is een supergezond meel. Ter vergelijking: in volkoren tarwemeel zit 7 gram vezels per 100 gram. In havermeel maar liefst 10 gram! Enorm goed voor je dus. Haver is van zichzelf glutenvrij maar wordt snel kruisbesmet, dus als je, zoals wij, alleen maar gevoelig bent voor gluten kun je prima "gewoon" havermeel kopen. Als je echt allergisch bent voor gluten is een gecertificeerd glutenvrij meel noodzakelijk. 


1 opmerking:

Wat fijn dat je een bericht achterlaat :)