Translate

donderdag 2 mei 2024

Als je fluit raar doet ;-)

 Nou, dan heb je dus een probleem! 

Volgende week geef ik een concert in Alkmaar, superleuk, waarin ik duizendpoot speel. Zingen, piano spelen, viool en dwarsfluit in één concert. Oh, en regelnicht. Die speel ik ook. Wát een werk is zoiets toch altijd, maar goed, dit blog ging over de fluit. 

Mijn dwarsfluit speelde in ene geen goede hoge F meer. De E wel hoor, geen punt. G, geen punt. Maar de F wilde niet aanspreken. Nou wist ik wel dat dat hoogstwaarschijnlijk een reparatie was van een paar seconden als je weet wat je doet, maar ja, tot die catagorie mensen behoor ik uiteraard niet. Dus vandaag moesten we naar Edam, naar de winkel waar mijn fluit geboren werd. 
Joh, wát een dráma dat dat zomaar moest, in prachtig weer met een Ben die de middag vrij had, Sophie en mijn moeder naar één van Nederland's meest pittoreske dorpjes. Ik heb echt een heeeel zwaaarrrr leven. Arremoe. 

Vanmorgen moest ik wel eerst lesgeven, Ben moest werken en daarna konden we weg. En het was een beetje spannend wat ik had de afgelopen dagen toch weer een buikaanval gehad. Gelukkig zijn die de laatste tijd mild, heb ik alles wat op de planning stond gewoon kunnen doen en ging het vandaag weer wat beter. Dus ondanks de spannendheid gingen we toch. 

In Edam aangekomen liepen we de winkel in en ik legde uit waarom ik kwam. Ik pakte de fluit uit en liet het probleem horen. De reparatiemevrouw pakte vervolgens kordaat de fluit en een schroevendraaier, draaide een schroefje aan en gaf de fluit terug. 

Opgelost. 

Letterlijk in vijf seconden. 

Nou, toen waren we dus vrij ;-)

Ben, Sophie en mijn moeder aten ijs van de geweldige Gelateria in Edam. 




Gelukkig was het chocoladeijs en geen kadootje van een meeuw of zo ;-)

We vonden allemaal leuke bruggetjes (we waren niet de enigen die foto's maakten, wat een blik toeristen was er open getrokken!)



Balletten lukt nog, hoewel... eigenlijk moest die knie nog wat rechter hè? 

Je bent nooit te groot om te knuffelen


Toen gingen we nog even naar het IJsselmeer, en bij de jachthaven kwamen we een sluis tegen, waar toevallig net een boot in voer! Zo kon Sophie heel mooi zien hoe het water zakte en hoe de grote deuren open gingen. Ze vond het wel jammer dat alles automatisch ging en niemand aan het grote rad ging draaien ;-).



En weet je wat nou het allergaafste is op zo'n mooie dag als vandaag? Nog niet zo lang geleden was twee leerlingen op een dag echt al een hele onderneming. Een middagje naar Edam zou vooral alleen het centrum óf alleen het IJsselmeer geweest zijn. Op een goede dag dan, hè? Dat zomaar alles op één (zelfs wat spannende) dag kan is echt ontzettend bijzonder en jongens, ik kon echt niet dankbaarder zijn dan ik ben. 

Dan tot slot nog even de foto van de kitscherigste onderzetters ooit die ik kreeg van mijn moeder en ik kan het niet helpen, ik vind ze echt geweldig...


Gewoon net doen alsof je toerist bent in eigen provincie, toch?

Mocht je in de buurt zijn, wees van harte welkom! 














4 opmerkingen:

  1. Helemaal geweldig, Fluit heel en gezellig dat het was. xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo fijn dat je je weer zoveel beter voelt. Elke keer weer net dat stapje vooruit uiteindelijk. Straks heb je de marathon binnen. ❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helemaal goed 😘😘😘

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie foto van de drie generaties! En dus een fluitje van een cent😝 om dat fluitprobleem op te lossen, en daarna lekker de toerist uithangen. Ja, echt een heel vervelend leven als ik dat zo zie!! 🤣

    BeantwoordenVerwijderen

Wat fijn dat je een bericht achterlaat :)