maandag 27 augustus 2018

Eenvoudig zelf maken: Vegan Suikervrije Anijsmelk

Regelmatig hoor ik van mensen dat ze anijsmelk toch zo heerlijk vinden.

Maar anijsmelk is niet bijster gezond. Die staafjes die je in de supermarkt kan kopen bestaan uit twee dingen: suiker en anijsextract. Das al. 

Dus als je nou graag wél anijsmelk drinkt maar liever niet (teveel) zuivel en suiker dan volgt hier een Zeer Ingewikkeld Recept. 

Je hebt namelijk wel twee hele ingrediënten nodig: 
  • Rijstmelk, of een andere plantaardige melk.
  • Anijszaad (dit koop ik altijd bij de Ekoplaza, daar koop je voor weinig een heel zakje. Maar in toko´s (en wellicht de supermarkt?) zul je het zeker ook kunnen vinden.)

Je doet een mok melk en een theelepel anijszaad in een pan en dat laat je op een zacht vuurtje verwarmen, tot vlak onder het kookpunt. Zachtjes verwarmen, zodat de anijs de kans krijgt z´n heerlijke smaak te verspreiden. 
Dan giet je de melk door een zeetheefje theezeefje terug in je mok. Klaar! Geniet ze :)







N.B. 1) Mocht je geen theezeefje hebben kun je ook een thee-ei gebruiken in de pan. Of heel voorzichtig gieten ;)

N.B. 2) En als je wel graag zuivel wilt kun je natuurlijk ook gewone melk gebruiken. Omdat die minder zoet is zou ik dan wat honing toevoegen voor de zoete smaak. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat je een bericht achterlaat :)