maandag 25 november 2013

Recept: Pepernoten! (vegan, suiker-, melk-, ei- en glutenvrij en tóch heerlijk!)

Op veler verzoek het recept van gezonde, vegan, gluten- en suikervrije pepernoten!

Ingrediënten:

250 gram rijstmeel
80 gram honing en stevia naar smaak (je kunt ook meer honing gebruiken en geen stevia. Of agavesiroop)
100 gram kokosolie
5 gram kaneel
2 gram gember (gemalen)
2 gram kruidnagel
1 gram nootmuskaat (optioneel)
theelepel baksoda
Water met koolzuur.

Meng alles door elkaar (de kokosolie gesmolten, uiteraard). Giet dan wat water met koolzuur in een kuiltje en roer het erdoor. Het werkt het beste als het water nét is opengemaakt (dit zorgt voor luchtigere noten). Voeg genoeg water toe totdat je een dik beslag hebt.

Neem twee lepels, schep er beslag op 1 en gebruik de andere om een bolletje ervan te maken ('quenelles'), schep die er dan af en leg de pepernoot op de bakplaat. Natuurlijk kun je ook je kind(eren) balletjes laten maken!

In de oven op 180 graden tot ze goudbruin zijn.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat fijn dat je een bericht achterlaat :)